Jdi na obsah Jdi na menu
 


  Obory

Posláním hudebního oboru na pobočce SZUŠ MUSICALE je poskytnout žákům, kteří projevili potřebné předpoklady a zájem o studium hudby, základy odborného vzdělání a vychovávat z nich zaujaté hudebníky, kteří by se dovedli ve svém životě uplatnit jako amatéři nebo budoucí profesionálové.

Klasická kytara (vyučuje p. uč. Dušan Šurman DiS.)

Kytara patří k oblíbeným hudebním nástrojům. Svoje uplatnění nachází ve sféře sólové tak i doprovodné. K výuce klasické kytary jsou přijímání žácí zpravidla ve věku 6-8 let.

Zobcová flétna (vyučuje p. uč. Hana Jílková Dis. a p. uč. Dušan Šurman DiS.)

Zobcová flétna je vhodný hudební nástroj pro elementární nástrojové vyučování dětí, je to výborný přípravný nástroj pro všechny dechové nástroje dřevěné, tak i nástroje žesťové. Žáci při vyučování hry na zobcovou flétnu získávají schopnost naučit se správně dýchat a frázovat, zakrývat dírky a nasazovat tón jazykem. Velkou výhodou zobcové flétny je, že se může s vyučováním dětí začít již ve věku 4-5 let.

 

Příčná flétna (vyučuje p. uč. Hana Jílková DiS.)

Příčná flétna je nedílnou součástí všech větších dechových orchestrů. Jedná se o dřevěný dechový nástroj s velkým tónovým rozsahem, dynamickým rozpětím a také s nesčetnými výrazovými možnostmi. Do přípravného ročníku I. stupně se přijímají děti ve věku 10 let.

Mohou být přijaty i "nadané" děti ve věku od 8 let - ty mohou využít zahnutou hlavici, která je přizpůsobená pro menší děti.


Klavír (vyučuje p. uč. Anežka Tesaříková)

Klavír patří k nejrozšířenějsím hudebním nástrojům. Uplatňuje se jako nástroj sólový i doprovodný ke všem ostatním hudebním nástrojům a zpěvu i v komorní, symfonické, taneční, estrádní i jazzové hudbě, a to ve sféře profesionální i amaterské. Do 1. roč. I. stupně jsou přijímáni hudebně a fyzicky přiměřeně vyspělí žáci zpravidla ve věku 5-6 let.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář